x

Znamy zwycięzcę Kulinarnego Pucharu Polski 2017

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    28.09.2017

Na najwyższym stopniu podium stanęli Bartosz Peter i Rafał Kudliński. Wczoraj, 27 września, zakończył się dwudniowy finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie wystartowało 10 drużyn, który zdobyły nominację do KPP oraz laureaci ubiegłorocznej edycji konkursu.

Każda z drużyn, podczas pierwszego dnia finału, miała za zadanie przygotować przystawkę na bazie przepiórki świeżej, zielonych pistacji i octu balsamico di Modena oraz zaproponować własną interpretację szarlotki z wykorzystaniem jabłek grójeckich. Drugiego dnia konkursowych zmagań zawodnicy zaprezentowali dania główne, w których składnikami obowiązkowymi były halibut, szynka parmeńska oraz ryż czarny.
Międzynarodowe Jury, które oceniało uczestników Kulinarnego Pucharu Polski najwyższe noty przyznało Bartoszowi Peterowi i Rafałowi Kudlińskiemu, którzy reprezentowali Copernicus Toruń Hotel****). Zwycięski zespół przygotował mozaikę z przepiórki (przystawka), jesienne jabłko z wędzoną śmietaną (deser) i halibuta z jesiennymi dodatkami (danie główne).

Na kolejnych miejscach na podium uplasowali się:


Paweł Salamon i Maciej Pisarek – II miejsce
Paweł Kubera i Kajetan Świokła – III miejsce.


Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również
na nasz kanał filmowy na Youtube.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kamil Wojtasiak - Mistrz Polski Sommelierów 2018

Nowym Mistrzem Polski Sommelierów jest Kamil Wojtasiak z warszawskiej restauracji Butchery & Wine.

Gala Finałowa MONIN Cup Poland 2018

MONIN Cup to prestiżowy konkurs dla młodych profesjonalnych barmanów. Oto lista 24 zakwalifikowanych uczestników do finału MONIN Cup Poland 2018. Już 8 października dowiemy się kto zdobędzie najwięcej punktów i wyjedzie do Paryża na Globalny Finał MONIN Cup.

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

Sydney czeka na najlepszego barmana w Polsce

Ruszyła 6. edycja World Class Poland. Ponad 20 godzin zajmie najlepszemu barmanowi w Polsce wyprawa do Sydney, w którym odbędzie się światowy finał.

POWSTANIE PIERWSZY W POLSCE INSTYTUT KULINARNY TRANSGOURMET

Sprzęt kuchenny najnowszej generacji, nowoczesne stanowiska barmańskie i baristyczne, do tego bogaty program szkoleń kulinarnych i sommelierskich oraz spotkań z kucharzami z całej Europy - tak zapowiada się pierwszy w Polsce Instytut Kulinarny Transgourmet.

Water&Wine docenione przez Akademię Gastronomiczną w Polsce

W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej