x

Genesis Restaurant & Cocktail Bar

Kategoria: Miejsca    25.09.2017

Genesis to nowa restauracja w Warszawie przy Placu Europejskim, tuż obok słynnego biurowca Warsaw Spire.

Inwestorami są współwłaściciele nagrodzonej gwiazdką Michelina restauracji Senses - Krzysztof Janiszewski i Jarosław Babiński oraz (niezwiązana z Senses) Monika Nachyła. Menedżerem lokalu jest Łukasz Czekałowicz, szefem kuchni Artur Grajber, cukiernikiem Rafał Gajownik, szefem baru Łukasz Wilczewski, a sommelierką Magdalena Gumiela. Futurystyczna bryła Genesis jest w kształcie anatomicznego serca wbitego w ziemię. Ma symbolizować serce (centrum) Europy przy Placu Europejskim. Autorem projektu jest Przemysław „Mac” Stopa. Wnętrze jest nowoczesne, ale nawiązuje do natury – jego motywem przewodnim jest drzewo. Istotnym elementem wystroju jest mapping – projekcje zmieniających się podświetlanych wzorów. Dwupoziomowy lokal ma 100 miejsc siedzących wewnątrz i 70 na zewnątrz w letnim ogródku. Serwowana tu kuchnia ma charakter fine casual. Sercem restauracji jest pierwszy w Polsce piec marki Mibrassa opalany węglem drzewnym. Menu opiera się na wysokiej jakości produktach (świeże ryby z Hiszpanii – turbot, dziki okoń morski; szynki dojrzewające, wołowina wagyu). W karcie dań znajdziemy m.in. krem z kiszonych szparagów, filet z kulbina opiekany w białym winie, stek z galicyjskiego rostbefu. Przystawki kosztują 18-45 zł, dania główne 38-360 zł. Karta win obejmuje ponad 80 etykiet z Europy i Nowego Świata (10 dostępnych na kieliszki) z dużą reprezentacją win hiszpańskich. Ponadto miejsce ma szeroki wybór win musujących i szampanów. Koktajlbar oferuje klasyczne i autorskie koktajle oparte na własnej roboty syropach i esencjach.


Plac Europejski 5, Warszawa

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej