ul. Słupecka 4, Warszawa


Będę Później


Będę Później to klimatyczna herbaciarnia na warszawskiej Starej Ochocie. Twórcami miejsca są Michał Jastrzębski i Jana Krynicka.
Zobacz także

Trzy lokale na słodkie wina

Poznajcie trzy miejsca, do których warto wybrać się na słodkie wina.

EUSKADI

W lutym w Krakowie otworzyło się Euskadi - restauracja z kuchnią baskijską. Właścicielem jest Damian Surowiec, który doświadczenie zdobywał w restauracjach wyróżnionych gwiazdką Michelina - np. Barrafina w Londynie czy Elkano w Kraju Basków.

CYDERIA

Właściciele warszawskiego Planu B otworzyli w lutym Cyderię. Lokal mieści się w zabytkowej kamienicy z 1910 r. przy znanej z licznych barów i restauracji ulicy Poznańskiej w Warszawie. Menedżerem i szefem baru jest znawca cydrów Przemysław Iwanek.

ARIGATOR RAMEN SHOP

Arigator Ramen Shop to nowy lokal otwarty pod koniec lutego 2018 przy ul. Pięknej 54 w Warszawie. Jego właścicielami są Agnieszka i Stanisław Szpilowscy oraz Bartłomiej Sobieraj (jednocześnie szef kuchni) odpowiedzialni za sukces takich miejsc jak Dziurka od Klucza i La Sireny.

Bez Gwiazdek

Bez Gwiazdek to nowa restauracja na warszawskim Powiślu, której właścicielami są Robert Trzópek (wcześniej szef kuchni m.in. Tamka 43, The Harvest) oraz Jan Kęcik (od lat sous-chef Trzópka).

Słuszna Strawa - kuchnia migrantów z dowozem. Będzie restauracja?

Dzieli ich język, pochodzenie i doświadczenie w kuchni. Łączy zamiłowanie do gotowania i wspólny cel. Grupa migrantów i uchodźców gotuje w Warszawie potrawy z całego świata, snując plany o otwarciu wielokulturowej restauracji.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

