x

Restauracja The Time

Kategoria: Miejsca    21.09.2017

To jedno z miejsc w odrestaurowanej zabytkowej kamienicy Młyńska 12, należącej do grupy Ilonn.

Miejsce łączy klasykę i tradycję z nowoczesnością, stąd nazwa. Kulinarnie restauracja proponuje gościom kuchnię śródziemnomorską z polskimi akcentami. Dodatkowo w ramach specjalnych wkładek do menu oferowane są dania sezonowe i oparte na regionalnych produktach. Funkcję executive chefa całej Grupy Ilonn pełni Roman Kosmalski, szefem kuchni The Time jest Mateusz Mikuła. W menu znajdziemy m.in. przystawki (26-37 zł): mozzarella di bufala/konfitura z pomidorów/pesto z pietruszki; kurki/szalotka/palone masło/grzanka; dania główne (47-81 zł): kaczka/czerwona kapusta/gnocchi z majerankiem/sos z porzeczką; policzki wieprzowe/arancini/korzeń pietruszki/kalafior. Karta win, której tworzenie wspierał Robert Mielżyński, obejmuje ponad 250 etykiet z różnych regionów świata, także z Polski. Sommelierem jest Rafał Korczak. Wystrój jest minimalistyczny, dominują elementy szklane, stalowe, kamień i szkło.

ul. Młyńska 12, Poznań

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Cafe Bar Havana - lokalnie na warszawskim Żoliborzu

Cafe Bar Havana został otwarty na Żoliborzu w lipcu tego roku. Przestronne wnętrze oraz ogromny taras z widokiem na plac Wilsona urządzone są w stylu retro. Zarówno wystrój, jak i nazwa nawiązują do działającej w tym miejscu od lat 60. do 90. XX w. popularnej klubokawiarni.

Leroy - londyńskie neobistro z gwiazdką Michelin

Leroy to neobistro położone w londyńskiej dzielnicy Shoreditch. Jego właściciele stawiają na prostotę i smak, co poskutkowało zdobytą w ubiegłym roku gwiazdką Michelin.

Azia w warszawskim Blue City

Restauracja Azia zabiera gości w kulinarną podróż po Dalekim Wschodzie. Serwuje kuchnię tajską, chińską, koreańską i japońską.

MATCHA TEA HOUSE

Właściciele Izumi Sushi - Alicja Than i Alon Than - otworzyli w marcu przy warszawskim placu Zbawiciela Matcha Tea House. Jest to herbaciarnia skupiona wokół japońskiej zielonej herbaty. Wypijemy tu przykładowo najszlachetniejszą japońską herbatę gyokuro, herbatę matcha, a także Matcha Latte.

Food hall w warszawskiej Galerii Północnej

W drugiej połowie sierpnia na terenie warszawskiej Galerii Północnej zostanie otwarta nowa strefa restauracyjna. Znajdą się w niej cztery różne koncepty gastronomiczne.

Polana Smaków - kuchnia Andrzeja Polana w centrum Warszawy

O Małej Polanie Smaków słyszała większość ceniących autorską kuchnię restauracyjnych bywalców. Nie każdy jednak wie, że lokal znanego kucharza Andrzeja Polana ma nową siedzibę. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia przeniósł się z Mokotowa do ścisłego centrum Warszawy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej