W programie:
- otwarte degustacje szampanów prezentowanych przez najważniejsze domy szampańskie,
- warsztaty food pairingowe prowadzone przez Josepha Seeletso,
- degustacje komentowane Ambasadorów Champagne Gosset i Champagne Perrier-Jouët,
- wykłady na temat pasjonującej historii szampana w Polsce,
- panele z ekspertami Stowarzyszenia Sommelierów Polskich i portalu Winicjatywa,
- pokazy mistrzów w przyrządzaniu koktajli na bazie szampana,
- szampańskie inspiracje z Berlina.
Dom Towarowy Braci Jabłkowskich, ul. Bracka 25 w Warszawie
Szczegółowy program wydarzenia i bilety znajdziecie na: www.warsawbubblesday.pl
NA WARSZTATY ZOSTAŁY JUŻ OSTATNIE MIEJSCA: zgłoszenia na warsztaty przyjmowane są w formularzu zakupu biletu (prosimy o wpisanie wybranych szkoleń) lub mailem na adres: wbd@dom-szampana.pl


1. edycja Warsaw Bubbles Day


To jedyny w Polsce festiwal promujący kulturę szampańską i prezentujący bogactwo szampańskich bąbelków. Wydarzenie odbędzie się już 22. września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie.
Zobacz także

Nocna Zmiana

W miniony weekend odbyła się pierwsza edycja pierwszego nocnego marketu w Krakowie. Prezentujemy krótką fotorelację z wydarzenia.

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

Festiwal kultury koktajlowej World Class Cocktail Festiwal

Ruszyły rezerwacje na World Class Cocktail Festiwal, który potrwa od 23 września do 4 października. Za 33 zł najlepsi barmani w Polsce zaserwują gościom dwie autorskie kompozycje w koktajlbarach w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Łodzi, Szczecinie, Poznaniu i na Śląsku.

Kiermasz wielkanocny on-line

Odbywający się cyklicznie w warszawskim centrum handlowym Blue City Jarmark Produktów Regionalnych, który przed świętami zamienia się w Kiermasz Wielkanocny, w tym roku przenosi się do sieci.

Makro wspiera restauratorów, zachęcając do zamawiania świątecznego cateringu

Daj odpocząć swojej kuchni i zamów świąteczne potrawy z ulubionej restauracji - zachęca w swojej najnowszej kampanii Makro. Sieć chce w ten sposób wspierać restauracje w czasie pandemii.

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

