x

Urodzinowa kolacja we wrocławskiej restauracji Taszka

Kategoria: Miejsca    12.09.2017

Już 16 września ambasada portugalskich smaków we Wrocławiu, Taszka - Wine & Petiscos obchodzić będzie pierwsze urodziny. Z tej okazji tutejszy szef kuchni - Nuno Matos zaprosił do współpracy przy jubileuszowej kolacji Justynę Słupską Kartaczowską szefową restauracji jadka.

Ta kooperacja wróży jedno - polsko-portugalską ucztę w nowoczesnym wydaniu.

Taszka działa we Wrocławiu dopiero od roku, ale dzięki swojej jasnej koncepcji i ogromnej merytorycznej wiedzy idącej za pomysłem na kuchnię i wine bar, odniosła spory sukces i wpisała się w świadomość smakoszy. To tutaj we Wrocławiu chodzi się na niebanalną portugalską kuchnię i sprawdzać nowe butelki, które Kalina Pietrzak, właścicielka miejsca, sprowadza tutaj z wielką dbałością.

Uczczeniem pierwszego roku działalności Taszki będzie 9-daniowa kolacja degustacyjna wydana wspólnie przez Nuno Matos, który zanim trafił do Wrocławia zdobywał doświadczenie w Fat Duck***, Saturne* w Paryżu, czy Restaurante Zaranda** i Justyna Słupska Kartaczowska, która pracowała na stanowisku sous chefa w La Palme de Or**, ponad trzy lata była szefem w restauracjach Hotelu Monopol we Wrocławiu, a obecnie jest współwłaścicielką i szefową kuchni restauracji jadka. Justyna i Nuno, to dwie mocne postaci wrocławskiej gastronomii, dla których bliskie są ich narodowe kuchnie, ale którzy przy tym zachowują wysoką kreatywność i nie przyjmują biernie tradycji kulinarnych, lecz interpretują je według własnych smaków i estetyki.

Podczas urodzin z pewnością nie zabraknie pierogów, czy bacalhau i dobrego wina, za którego pairing odpowiadać będą, obecni na kolacji, przedstawiciele portugalskiej winnicy VADIO. Obowiązkowy na urodzinach tort przygotuje zaprzyjaźniona, wrocławska cukiernia NANAN. Po kolacji gospodarze zapraszają na parkiet w gorącym portugalskim klimacie.

1. urodziny Taszki
16 września 2017, godzina 19:50

link do wydarzenia na FB https://www.facebook.com/events/131318457494085

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej