x

Etno Cafe

Kategoria: Miejsca    22.08.2017

Polska marka kawiarni Etno Café rośnie w siłę. Otworzyła pod koniec kwietnia lokal na Marszałkowskiej w Warszawie, wkrótce planowany jest start kolejnego - 11. już lokalu sieci we Wrocławiu.

Wyróżnikiem Etno Café jest łączenie powtarzalności gwarantowanej przez sieć z indywidualnym charakterem i ofertą kawiarni niezależnych. Etno Café oferuje kawy parzone tradycyjnie i metodami alternatywnymi. Dostępne są m.in. espresso, aeropress, drip, chemex i tegoroczna nowość butelkowana cold brew coffee. Sieć ma własną palarnię kawy i bezpośredni import ziaren kawy od plantatorów, dzięki czemu starannie dobiera ziarna i sposób palenia do każdego rodzaju serwowanej kawy. Kawiarnie sieci różnią się od siebie wielkością (10-95 miejsc siedzących) i ofertą, mają natomiast spójny klimat. Większość lokali oferuje menu śniadaniowe (np. owsianka tahini, bajgle, croissant z pesto bazyliowym), wybrane lokale proponują menu obiadowe, a nawet wina i piwa. W planach jest poszerzenie oferty wybranych lokali o wine bary i tworzenie wielofunkcyjnej przestrzeni pod konferencje, spotkania biznesowe czy eventy kulturalne.

Lokalizacje: Podwale, Wrocław; ul. Marszałkowska, Warszawa i inne lokalizacje w całej Polsce

 

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej