Lokalizacje: Podwale, Wrocław; ul. Marszałkowska, Warszawa i inne lokalizacje w całej Polsce
Polska marka kawiarni Etno Café rośnie w siłę. Otworzyła pod koniec kwietnia lokal na Marszałkowskiej w Warszawie, wkrótce planowany jest start kolejnego - 11. już lokalu sieci we Wrocławiu.
W czerwcu na gastronomicznej mapie Warszawy pojawiły się dwa nowe miejsca - restauracja Zoni z wysoko cenionym szefem kuchni Aleksandrem Baronem na czele oraz siostrzane bistro WuWu, którego szefową kuchni została Adriana Marczewska. ul. plac Konesera 1, Warszawa
Gruzja słynie z pięknych krajobrazów i pysznej kuchni. Cząstkę tego magicznego miejsca zdecydował się przenieść do Polski Marcin Kozerawski, przedsiębiorca prowadzący kilka spółek o różnych profilach. Tak powstała Batumi, sieć piekarni łączących gruzińską tradycję kulinarną z polską nowoczesnością.
Vietnamka to nowe miejsce z kuchnią wietnamską w Warszawie.
Kuk Nuk to pokaźnych rozmiarów restauracja (80 miejsc siedzących) położona w ścisłym centrum Rzeszowa, tuż przy rynku. Lokal powstał z potrzeby stworzenia kuchni na wysokim poziomie, której wówczas brakowało na podkarpackim rynku.
Bistro pod Sowami na warszawskiej Pradze to nowa restauracja mieszcząca się w zabytkowej, niedawno odremontowanej secesyjnej Kamienicy pod Sowami.
Siedem lat temu jeden food truck, dziś 40 barów w dużych polskich miastach - takim wynikiem może pochwalić się Bobby Burger. Sieciówka właśnie uruchomiła swoją pierwszą burgerownię na warszawskich Bielanach.