x

Fest Port Czerniakowski

Kategoria: Miejsca    22.08.2017

Twórcy warszawskiego lokalu Bibenda - Katarzyna Majewska i Beniamin Bielecki - otworzyli kilka miesięcy temu swoje nowe miejsce - Fest Port Czerniakowski - w okolicy Portu Czerniakowskiego.

Latem miejsce przyciąga dużym, słonecznym tarasem, zimą - przytulnym wnętrzem z kominkiem. Tutejsza kuchnia opiera się na wędzonych specjałach, z unikatowej, ważącej ponad tonę wędzarki. Zjemy tu przede wszystkim firmowe BBQ, czyli: żeberka wędzone 3 do 5 godzin, wiejskiego kurczaka z korzenną marynatą, firmową kiełbasę wędzoną na zimno oraz długo wędzony boczek z imbirową glazurą. Karta dań obejmuje także przekąski na zimno - domowego, wędzonego pstrąga, słoninę, terrinę mięsną, wegetariańską pastę z białej fasoli, sałatki. Przekąski kosztują 14-23 zł, dania główne 25-35 zł. Za kuchnię odpowiada pochodzący z Ukrainy Iwan Sokolyk. Bar Fest Port Czerniakowski także bawi się podwędzanymi smakami. Wypijemy tu klasyczne koktajle z wędzonymi dodatkami, w karcie są także piwa i wina. Lokal przeznaczony jest na 50 miejsc siedzących wewnątrz i ok. 40 na tarasie.

ul. Zaruskiego 8, Warszawa

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej