Pogorzany 221, Pogorzany k./Szczyrzyca w Beskidzie Wyspowym
Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.
Polska marka kawiarni Etno Café rośnie w siłę. Otworzyła pod koniec kwietnia lokal na Marszałkowskiej w Warszawie, wkrótce planowany jest start kolejnego - 11. już lokalu sieci we Wrocławiu.
Poznajcie trzy miejsca, do których warto wybrać się na szampana.
Nazwa Menya Musashi pochodzi od imienia niezwyciężonego samuraja Miyamoto Musashi, najsławniejszego szermierza znanego ze stylu walki dwoma mieczami. Pierwszy ramen shop Menya Musashi powstał w 1996 r. w jednej z luksusowych dzielnic Tokio - Aoyama.
Yaday w języku hebrajskim oznacza "moje ręce". Tak nazywa się restauracja na kółkach, która serwuje kuchnię Izraelską oraz Bliskiego Wschodu. Jej twórcy wierzą, że najlepsze potrawy powstają z pasji i miłości do jedzenia.
Wrocławska restauracja Campo Modern Grill zaprojektowana przez Busk.Studio wygrała w międzynarodowym konkursie WIN Awards w Londynie.
Restauracja Śląska Prohibicja otworzyła się na początku grudnia nieopodal rynku w Nikiszowcu - górniczym osiedlu z początku XX w. w Katowicach.