ul. Piłsudskiego 11, Supraśl]
Fot. Robert Robaszewski
Prowincja to nowa restauracja w Supraślu, której właścicielami są Anna i Michał Arciszewscy. Mieści się w zabytkowym supraskim Domu Ludowym, zlokalizowanym przy parku niedaleko słynnego Teatru Wierszalin.
Fot. Robert Robaszewski
Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.
Warszawski hotel Puro to najnowszy i siódmy z kolei obiekt sieci. Pozostałe znajdują się w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi i Krakowie. Wszystkie miejsca wyróżnia butikowy charakter, piękny design, ale też oferta gastronomiczna.
W listopadzie zeszłego roku gdyńska scena barowa wzbogaciła się o craftowy lokal Luis Mexicantina. Miejsce jest połączeniem nowoczesnego bistro serwującego kuchnię meksykańską z barem z autorskimi koktajlami w latynoskim stylu.
Wozownia, bar w ukrytym podwórku przy placu Trzech Krzyży, od teraz w zimowej odsłonie. W nowym ocieplanym pawilonie można także zimą pić koktajle i jeść przekąski.
Czym właściwie jest sztuka barmańska z Kraju Kwitnącej Wiśni, mangi i "hard shake"? I dlaczego tak często się na niej wzorujemy? Japończycy z natury są perfekcjonistami. Ich praca to wieloletni plan na życie.
W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.