x

Festiwal Whisky Jastrzębia Gora już wkrótce

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    21.08.2017

IV edycja festiwalu odbędzie się w dniach 25. i 26. sierpnia.

Festiwal Whisky Jastrzębia Góra w jednym miejscu gromadzi największe osobistości świata whisky, pasjonatów ale także osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z whisky. IV edycja festiwalu to:

- masterclass prowadzone przez największe osobistości świata whisky.
- ponad 600 wyjątkowych edycji whisky do degustacji.
- festiwalowe whisky do nabycia w atrakcyjnych cenach
- prezentacje, warsztaty, degustacje.
- koncerty szereg animacji oraz specjalna strefa "After Party"

"Food Service" jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mistrzostwa osiągnęły pełnoletność

Nowym Mistrzem Polski Sommelierów został Kamil Wojtasiak z warszawskiej restauracji Butchery & Wine. 28-letni Wojtasiak pokonał w finale ubiegłorocznego wicemistrza Macieja Sokołowskiego z Poznania oraz Łukasza Głowackiego z restauracji Muga.

Zarabiaj na kawie z Segafredo Zanetti Poland

Kawa to obowiązkowa pozycja w menu właściwie każdego lokalu gastronomicznego. Nie jest też tajemnicą, że na kawie można dobrze zarabiać. Trzeba jedynie wiedzieć jak.

Terra Madre Salone del Gusto 2020 w odnowionej wersji

W związku z pandemią, Terra Madre Salone del Gusto 2020 r. przebiegać będzie inaczej niż zazwyczaj. Przez sześć miesięcy wydarzenie to organizowane będzie w 160 krajach należących do sieci Slow Food, w różnych wymiarach - fizycznym i cyfrowym.

Targi HoReCa Kraków za nami

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/GastroFood/EnoExpo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej