Cykl artykułów branżowych przygotowanych przez dziennikarzy Ouichef.pl we współpracy z firmą Coca-Cola, których celem jest edukacja w zakresie zarządzania kategoriami napojów alkoholowych oraz bezalkoholowych w biznesie HoReCa.

Patryk Le Nart

Dyrektor i założyciel Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów, właściciel portalu MojBar.pl i eventowego Bar Cateringu. Sprawuje nadzór programowy nad prowadzonymi w MSBiS zajęciami. Posiada wykształcenie kierunkowe zdobyte w USA i wieloletnie doświadczenie zawodowe w najlepszych lokalach Nowego Jorku. Od wielu lat sędziuje i prowadzi konkursy barmańskie.

Matias Glusman

Beverage & HoReCa Consultant. Wine Educator (WSET) & Certified Water Sommelier. Posiada także tytuł Sake Educator, jako jedyna osoba w Europie Środkowo-Wschodniej oraz jest sędzią podczas International Taste Awards w Brukseli. Polak z pochodzenia, urodzony w Argentynie, który kształcił się w Wielkiej Brytanii, a w Polsce mieszka od 2004 r.

Video
Dlaczego warto szkolić obsługę restauracji?

Jak skutecznie sprzedawać napoje? Jak i gdzie szkolić barmanów i sommelierów, żeby zwiększyć dochód restauracji? O tym w pierwszym odcinku cyklu „Karta napojów” opowiadają Pawłowi Lorochowi: Marcin Kręglicki (restaurator), Mateusz Szuchnik (barman) oraz Matias Glusman (ekspert branży napojów).

Sztuka łączenia alkoholi z jedzeniem

Drugi odcinek cyklu „Karta napojów” dotyczy podstawowych zasad łączenia win i koktajli z jedzeniem. W rozmowie z Pawłem Lorochem o food pairingu mówią: Agnieszka Skrzeczyńska (sommelierka), Paweł Suwała (szef kuchni) i Tomasz Wyszomirski (barman).

Zadbaj o pairing bezalkoholowy

Napoje bezalkoholowe w restauracjach to temat kolejnego filmu z cyklu „Karta napojów”. Paweł Suwała (szef kuchni) oraz Tomasz Wyszomirski (barman) prezentują, jak odpowiednio ułożona karta napojów bezalkoholowych przełoży się na wzrost sprzedaży, a co za tym idzie, większe zyski dla restauracji.

Perfect serve, czyli idealne doświadczenie restauracyjne

O kulturze serwisu w kolejnym filmie z cyklu „Karta napojów” opowiadają: Agnieszka Skrzeczyńska (sommelierka) oraz Tomasz Wyszomirski (barman). Dowiecie się co, oznacza perfect serve oraz jak dzięki niemu zwiększyć zyski w restauracji.

Jak rozbudować strategię sprzedaży napojów?

TISA, czyli efektywna strategia zwiększania zysków w restauracjach – oto temat kolejnego odcinka cyklu edukacyjnego „Karta napojów”. Na czym polega ten system? Na to pytanie odpowiadają goście Pawła Lorocha: Matias Glusman (ekspert branży napojów) i Paweł Parma (sommelier).

Najważniejsze zasady zarządzania sprzedażą napojów

Wydawałoby się oczywiste, że na sprzedaży napojów zarabia się największe pieniądze – jednak wielu restauratorów nie zdaje sobie z tego sprawy. O tym, w jaki sposób zwiększyć sprzedaż napojów, mówią: Rafał Strzelbicki (menedżer) oraz Marcin Kur (sommelier). Rozmowę prowadzi Paweł Loroch.

Rola wody premium w ofercie restauracji

Sprzedaż wody w restauracji jest elementarnym czynnikiem, który wpływa na sukces sprzedażowy jedzenia i alkoholi. O tym, jak ułożyć kartę wód i dopasować ją do preferencji gości, mówią: Matias Glusman (ekspert branży napojów), Kajetan Zalewski (sommelier), Paweł Światczyński (Restaurant Week).

Trendy wpływające na główne kategorie napojów

Stworzenie strategii sprzedaży napojów, nowe wyzwania w zawodzie sommeliera i barmana czy zbudowanie skutecznej komunikacji z milenialsami to główne trendy branży gastronomicznej. O ich roli opowiadają: Matias Glusman (ekspert branży napojów) oraz Paweł Światczyński (Restaurant Week).

więcej
Akademia Horeca - Zaufali nam
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej